tirsdag den 13. december 2011

Torres Del Paine/Punta Arenas/Puerto Natales

Wuuuuuuhuu, så har jeg fået sommerferie! Det er alt for dejligt og december er allerede proppet med alverdens planer - som i hører om senere :-)


I det her indlæg vil jeg nemlig fortælle om min tur med Rotary til Torres Del Paine, Punta Arenas og Puerto Natales.

Det var en af de flotteste ture jeg Nogensinde har været på. Igen, Chile er Virkelig et flot land, som med garanti er så meget værd at besøge, fordi landet har Alt. Storby, hav, ørken, skov, sne, bjerge, alt. Det er virkelig helt fantastisk hvad man kan se.

Nå, men turen startede fredag d. 2. december med en orientation med alle udvekslinsstudenterne i Viña Del Mar (min by). Vi startede med at vi allesammen skulle lave en præsentation om vores liv indtil videre i Chile, på spansk. Jeg blev ret stolt af mig selv, fordi jeg improviserede faktisk bare, og det gik helt vildt godt og bagefter fik jeg en masse komplimenter med hvor godt mit spansk er blevet.


Jeg forstår efterhånden også alt, men det er snakkedelen dér er svært. Og noget er det hårdeste er at hvis jeg fx. står med fire af mine gode chilenske venner og de er igang med en samtale, forstår jeg godt hvad de siger og det hele, men kan egentlig kun selv grine med - fordi de snakker alt for hurtigt til at min hjerne kan nå at sammensætte en korrekt sætning, og hvis jeg endelig gør, har de allerede skiftet emne fem gange. Så normalt i en stor gruppe er jeg bare den lyttende og smågrinende. Det er sjovt, fordi mange af os udvekslingsstudenter har snakket om at det er ekstremt svært at være sig selv på et andet sprog som man ikke kan så godt. Vi føler allesammen at chilenerne må da synes vi er nogle røv-kedelige personer, siden vi næsten aldrig siger noget eller laver sjov. Men ja, det kommer forhåbentlig lidt for lidt - jeg er nemlig begyndt at kunne forstå jokes uden at få dem oversat, det var Rigtig svært i starten. Så det er jo deeeeeejligt.

Videre til turen: Lørdag tog Rotary os så med til Olmué. (Jeg har skrevet om stedet før, jeg overnattede der med en masse venner. Det er et sted med et af de bedste klimaer, største huse med største pool's osv - det er Så skønt) Og ja, vi var jo som sagt med Rotary, så alt var 1000 gange federe. Vi havde en KÆMPE pool, tre tjenere, det bedste vejr, dejlig mad, musik, heste, en masse træer med frugter hvor vi bare kunne gå ind og spise dem og jaaa vi havde alt hvad hjertet kan begære.

alle udvekslingsstudenterne i Olmué.
Som i måske kan se var det ret nice.

Søndag nat tog vi ud til lufthavnen og fløj til Punta Arenas. Mandag gik med at køre i vores private bus, ankomme til en campingplads i Torres Del Paine, slå telte op, slappe af og være sammen. Det var en af de flotteste campingpladser jeg nogensinde har været på - fordi Torres Del Paine var til at se hele tiden og vi havde en flot sø lige 40 m. derfra med udsigt til den. Amen.... Det var bare så fantastisk, virkelig. Det er sådan så jeg får helt sommerfugle i maven lige nu.

campingpladsen med Torres Del Paine i baggrunden.
fra søen. jeg spiser bjergene. ha ha

Tirsdag stod vi så tidligt op og blev kørt ud til et sted. Vi fik ikke rigtig afvide hvad vi skulle, før vi kom derhen. Og glædelig suprice-suprice, vi skulle vandre i bjergene i 8 timer. ja 8 timer. Ca. fire-fem timer op og tre-fire timer ned. Hoho. Meeeeen, jeg kan egentlig godt lide det med at klatre, så mens nogle gav op efter en halv time pga. for meget vind, blev mig og tre andre piger ved og ved og ved. Efter tre timers vandring begyndte det at regne KOLDT regn, det blev tåget og det var egentlig Rigtig forfærdeligt, men vi kunne simpelthen ikke vende om. Så efer omkring fire-fire en halv time havde vi klaret det op  til toppen! En af pigerne begyndte at græde og vi andre var bare fulde af lykke. Det var noget af det hårdeste jeg nogensinde har prøvet - især fordi det sidste stykke gik næsten lodret og kun på glatte og våde sten - og folk blev ved med at sige vi skulle være forsigtige og blablabla. Vi var SÅ stolte da vi nåede toppen, men desværre kunne man kun blive der i ca. to minutter fordi det var Alt for kold og regn og alt sådan noget. Jeg endte også med at få en ti minutters lang 'brain freeze', for søren, det gjorde så ondt at jeg på et tidspunkt troede jeg skulle til at besvime.

Turen vi skulel gå - som i kan se er det næsten kun op ad bakke og det sidste
stykke var for vildt.
Os fire drivvåde på toppen.
 Resten af dagene gik med at se en masse forskellige ting og sager, museér, pingviner, lamaer, udsigter, delfiner, hvaler, sne (!) og alt muligt andet. Her er lidt billeder:Ja, som i kan se var det en hel fantastisk tur. Jeg er så glad. Og på turen informerede vores Rotary os om at de ville prøve at skaffe os en tur til det nordlige chile og påskeøerne! Hvilket jo er for vildt. Så må vi bare håbe at pengene rækker. Haha.

Jeg håber i alle har det rigtig godt og nyder julen. Jeg er ked af der ikke kan komme nogle julegaver for mig i år! Men det må blive næste! Jeg tænker rigtig meget på jer derhjemme i denne tid :)

Og hey! Som i kan se i bunden af denne ting i venstre hjørne - har jeg lavet en countdown til hvonår jeg står i Københavns lufthavn (d. 5 juli) !!! wuhuu.

Hav det goooooodt! Hejhej. Fra Chile.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar