lørdag den 7. januar 2012

$weeeeeet

Okay, nu tænkte jeg at det måske var på tide at skrive et nyt indlæg. Nu hvor jeg har tid - fordi det er ikke lige så nemt at finde tid her i ferien! 

Som titlen indikere, har jeg det SWEEEEEET. Livet her er næsten alt for godt til at være sandt. Det hele er bogstavelig talt en lang ferie! 

Efter jeg var i Torres Del Paine, havde jeg lige et par dage en la casa og derefter smuttede jeg til Copiapó med en tysk veninde. Copiapó ligger 10 timer mere nord på (JA, DET VIL SIGE AT DER VAR RIGTIG VARMT) og til dem af jer der ikke ved det, var det i denne by at de 33 mine-arbejdere blev indespærret, men heldigvis reddet senere hen. Min veninde og jeg tog en bus dertil, transport her i Chile er Virkelig nemt og billigt - hvilket jeg så vil udnytte så vidt muligt! 

Jeg boede hos min danske veninde og hendes familie. De var ekstrem søde og deres hus var helt fantastisk! 
Dagene gik med by-visning og alle sådanne ting. Jeg kan rigitg godt lide Copiapó.

Vi var bl.a. ude og se "Pan De Azucar" hvilket er en ørken. Vi havde en guide med os og det var rigtig spændende. Vi så en vild lama, en masse pelikaner, firben og nogle interessante blomster. 


Pan de Azucar

Pan de Azucar

Copiapó Plaza

Solning i Mettes baghave.
Efter Copiapó tog jeg tilbage til Viña og holdte jul.

Jul her var Meget anderledes. Om dagen solede jeg mig i haven, snakkede med min dejlige og højt savnede familie på Skype og ja, prøvede at komme i julehumør. Jeg var faktisk rimelig trist om dagen, fordi jeg ikke rigtig lavede det store og jeg blev ved med at tænke på min familie derhjemme.
Men ved seks tiden begyndte der at ske lidt. Som i måske ved, er der mange fattige i Chile som ikke har råd til julegaver og julemad - men det fortjener de! Så min familie havde været nede på posthuset og ud af en stooor bunke ønskesedler havde de fundet en ønskeseddel, som var skrevet af en lille pige hvis mor og far ikke havde råd til at give hende noget, og hun ønskede sig simpelthen bare den her justin bieber dukke overalt på jorden. Så det havde de været ude og købe, samt en masse julemad. Det kørte vi ned og gav dem og de blev åh så glade. Det var fantastisk.

Da vi kom hjem startede vi med at lave julemad, der blev sat julemusik på, lagt gaver under juletræet og inden jeg vidste af det, kom jeg helt i julestemning!

Aftnen mindede egentlig meget om en dansk juleaften, med mad, musik, hygge og til slut gaver. Det var en god juleaften. Men der var noget der gik op for mig; Julen handler virkelig om at være sammen med dem man elsker. Det er dét der gør det hele.

min lillesøster og jeg ved juletræet

familien med en traditionel chilensk juledrik "Cola de Mono"
Efter et par dage i Viña tog jeg afsted igen. Denne gang til Quirihue som ligger otte timer syd på. Jeg tog afsted med min skole. Grunden til at de havde arrangeret en tur dertil, var fordi at Quirihue er en meget fattig by og desværre da der var et stort jordskælv i 2010, var det en af byerne der blev ramt hårdest. Min skole tager derfor derned og hjælper med at underholde børnene, male huse og mere. Det var en rigtig spændende tur, og jeg er glad for at jeg tog med! Dagene fløj afsted og man havde en god fornemmelse efter at have hjulpet alle de fattige.
Min veninde og jeg

Jeg var på malerholdet og her er vi igang med at male et hus.
Også tilbage til Viña igen! Denne gang for at holde nytår! Mine to udvekslingsvenner fra Los Andes kom til mig, for at holde nytår og se lidt af Viña.

Nytår var rigtig godt. Anderledes (ligesom alt andet), men godt!
Fyrværkeri hernede er ulovligt, så det er ikke bare sådan lige at man kan gå ud foran sin dør og se forskellige fyrværkeri. Nej, man tager allesammen til stranden. Jeg bor tættest på Reñaca beach og udover det ligger Viña Del Mar og Valparaiso strandende også forholdvis tæt. Men min familie og jeg valgte at tage til Reñaca ved tolv tiden, efter en god middag og seen halv times fyrværkeri. Det var rigtig flot - fordi når man står på Reñaca beach kan man samtidigt også se Valpo og Viña, så ja, det var bare helt fantastisk.

Efter det mødte vi op med en masse venner også var det ellers bare fest og fest. Vi rullede hjem af ved en otte tiden næste morgen - så man kan trygt sige at det var en succefuld aften!

fyrværkeri

man kan vidst roligt sige at der var mennesker nok..

Sååååå ja, efter disse heftige dage, har jeg slappet af, solet mig, været i pool, på stranden, ude og spise, ude og se forskellige ting og sager, snakket med turister (der er efterhånden rigtig mange!!!!!) og sådan noget. Jeg ville virkelig ønske at nogle af jer derhjemme var hernede - bare for at se det hele. Fordi det er virkelig fantastisk. Alle er velkomne til at komme og besøge mig! Jeg har plads til tre herhjemme :-D

OG TIL ALLE DER HAR GIVET MIG JULEGAVER, SENDT PAKKER OG BREVE!!: JEG ELSKER JEEER! TUSIND TUSIND TUSIND MANGE TAK, I ANER IKKE HVOR GLAD DET GØR MIG!!! DET BETYDER RIGTIG MEGET, OG UNDSKYLD JEG IKKE HAR SAGT TAK FØR NU, MEN SOM I KAN LÆSE ^ HAR JEG HAFT LIIIIIIIDT SMÅ TRAVLT!!!! MEN
TAK TAK TAK TAK TAK TAK TAK TAK TAK TAK TAK TAK TAK TAK TAK TAK (L) (L)


Mange sommerhilsner fra Chile

Og lige lidt billeder af min by;1 kommentar:

  1. Hakan her.
    Hej søde og dejlige simone, suuuper fed blog. Jeg er glad for du har det fedt og at du trives så godt med de der latinos :-)
    Jeg savner dig og glæder mig til at se dig om et halvt års tid.
    Ha' det :-)

    SvarSlet